🔹کوهنوردی و کبد چرب : 

یکی از خطرات جدی که سلامتی فرد را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، معضل کبد چرب است. حیاتی‌ترین قدم برای پیشگیری و درمان کبد چرب، کاهش اضافه وزن و اصلاح تغذیه است. واضح است که یکی از راهکارهای مؤثر جهت کاهش اضافه‌ وزن، کوهنوردی است.

🔹مضرات کوهنوردی برای قلب :

با وجود مزایای بسیار کوهنوردی برای سلامت قلب، در مواردی خاص، افراد از انجام این ورزش محروم می‌شوند؛ چرا که ممکن است خطرات جبران‌ناپذیری را در پی داشته باشد.

بنابر این افرادی که سابقه‌ی سکته‌ی قلبی و فشار خون کنترل نشده دارند، دور کوهنوردی را خط بکشند.

🔹 مضرات کوهنوردی برای زانو :

اگر شما هم اهل کوهنوردی باشید، به احتمال زیاد زانو درد بعد از کوهنوردی را تجربه کرده‌اید. در حقیقت زانو درد خفیف، یک اتفاق رایج بعد از بسیاری از ورزش‌هایی است که تکاپوی بسیار دارند؛ اما نکته‌ی اصلی اینجا است که چنانچه زانو درد به حالت شدید باشد و یا پس از گذشت چند روز بهبود پیدا نکند، دیگر عادی نیست و باید به پزشک مراجعه شود! توصیه‌ی پزشکان این است که در چنین شرایطی دست نگه دارند و تا بهبودی درد زانو، قید کوهنوردی را بزنند؛ چرا که عدم توجه به این هشدار، ممکن است زانوها و مفاصل فرد را دچار آسیب‌های جدی‌تری کند.

🔹 فواید کوهنوردی برای قلب : 

یکی از مهم‌ترین فواید کوه نوردی ، تقویت عضلات قلب است. در واقع کوهنوردی باعث افزایش پمپاژ خون از قلب می‌شود که این افزایش پمپاژ به خودی خود سبب بالا رفتن ضربان قلب و در نتیجه بالاتر رفتن سرعت جریان خون در رگ‌ها می‌شود.

هم‌چنین قابل ذکر است که کوهنوردی موجب افزایش ۶ برابری ظرفیت مویرگ‌ها می‌شود که در نهایت موجب می‌شود جریان خون هر چه سریع‌تر و با کیفیت بهتر به نقاط مختلف بدن، از جمله مغز و قلب، برسد.

🔹 فواید کوهنوردی برای زانو :

با افزایش سن، افراد مختلفی با عارضه‌ی زانو درد مواجه می‌شوند.

این عارضه در اثر کاهش ترشح مایع زلال غضروف‌ساز به وجود می‌آید و حتی ممکن است نتیجه‌ای مانند ابتلا به آرتروز را به همراه داشته باشد. به همین دلیل پزشکان جهت جلوگیری از کاهش ترشح این مایع و بهبود زانو درد، به افراد توصیه می‌کنند که کوهنوردی را حتماً در خلال فعالیت‌های خود قرار دهند.

🔹فواید کوهنوردی برای ریه :

شما به طور متوسط در حالت عادی ۱۵ بار در یک دقیقه تنفس می‌کنید.

این تعداد تنفس،در کوهنوردی، به ۴۰ تا ۶۰ بار در دقیقه افزایش می‌یابد و این خود به معنی افزایش ظرفیت ریه‌ها است. افزایش ظرفیت ریه‌ها نیز به مرور زمان باعث بهبود عملکرد تنفسی می‌شود.

🔹فواید کوهنوردی برای عضلات پا : 

یکی از فواید کوهنوردی ، افزایش جریان خون و خون‌رسانی به عضلات مختلف بدن است.

یکی از این عضلات هدف، عضلات پا هستند.

هنگامی که به کوهنوردی مشغول هستید، به علت تحرکی که دارید، خون‌رسانی به عضلات به ویژه عضلات چهار سر ران و سایر عضلات پا افزایش می‌یابد و در نهایت شما پاهایی خوش فرم‌تر با استقامت بیشتری را خواهید داشت.

🔹 فواید کوهنوردی برای لاغری و تناسب اندام : 

هنگام کوهنوردی، مقدار کالری مصرفی توسط بدن به ۳ برابر حالت عادی افزایش می‌یابد و بدن هم به ناچار برای تأمین این میزان انرژی از چربی‌های تلمبار شده استفاده می‌کند و حاصل کار همان چیزی است که شما را به وجد می‌آورد؛ تناسب اندام!

🔹ظرفیت هوازی : 

عملکرد فیزیکی تابع ظرفیت هوازی است.

ظرفیت هوازی، حداکثر مقدار اکسیژنی است که شخص می‌تواند طی فعالیت جسمانی هوازی بیشینه، از طریق ریه‌ها برداشت کرده، از طریق سیستم قلبی – عروقی انتقال دهد و از طریق عضلات مصرف کند.

افزایش ظرفیت هوازی می‌تواند گردش خون، اکسیژن‌رسانی و روند غذا ‌رسانی به عضلات فعال را بهبود بخشد.

این توانایی، متابولیسم شما را برای افزایش ساعت‌های طولانی کوهنوردی بدون خستگی، بسیار افزایش می‌دهد.

برای افزایش ظرقیت هوازی، سراغ تمرینات اینتروال با شدت بالا بروید.

در این روش تمرین، شما شدت تمرین خود را از کم به زیاد و از زیاد به کم به صورت متناوب تغییر می‌دهید؛ مثلاً ۲ دقیقه با توانایی ۷۰ درصدی‌تان می‌دوید و سپس ۱ دقیقه با توانایی ۱۰۰ درصدی.

🔹 قدرت : 

قدرت یکی از مهم‌ترین فاکتورهای آمادگی جسمانی محسوب می‌شود و قابلیتی است که اگر در عضلات بدن تقویت شود، پایه‌ی مناسبی برای دیگر فاکتورهای آمادگی جسمانی است.

قدرت عضلانی، توانایی یک عضله یا گروهی از عضلات برای تولید حداکثر نیرو در مدت زمانی کوتاه است.

تمرینات قدرتی یک راه خوب برای افزایش قدرت بدون افزایش حجم هستند؛ اسکات و سومو ددلیفت، تمریناتی بسیار مؤثر برای افزایش و بهبود قدرت هستند.